"Ал Кайда" призова египтяните да отвличат западни граждани

Айман ал Зауахири нарече президента на САЩ лъжец и поиска Обама да признае поражението си в Ирак.

27.10.2012 | 09:31

Лидерът на „Ал Кайда” Айман ал Зауахири призова египтяните да подновят своята революция за налагане на ислямския закон и призова мюсюлманите да отвличат западни граждани, съобщи разузнавателната група SITE, цитирана от АФП. SITE следи дейността на свързаните с терористични групировки интернет сайтове.

Във видео, разпространено в джихадистски форуми и преведено от американската служба за мониторинг, Зауахири разкритикува остро президента на САЩ Барак Обама, като го нарече лъжец. Лидерът на „Ал Кайда“ поиска държавният глава да признае своето поражение в Ирак, Афганистан и Северна Африка.

"Революцията в Египет трябва да продължи, а мюсюлманската общност трябва да даде жертви, за да се възстанови достойнството и честта на Египет, които все още са в корумпирани ръце", изтъква Зауахири.

"Нашите затворници като Омар Абдул Рахман няма да бъдат освободени по друг начин освен със сила, това е единственият език, които тези страни разбират", казва в обръщението си лидерът на „Ал Кайда”. Рахман бе осъден на доживотен затвор в САЩ заради намеренията му да извърши серия от терористични нападения. Той е смятан се един от инициаторите на атентата срещу Световния търговски център в Ню Йорк през 1993 година.