fallback

Автомобилни производители в Китай започнаха да правят маски заради недостига

Сегашният производителен капацитет на страната е недостатъчен

10.02.2020 | 17:11 Автор: Ралица Братанова

Недостигът на маски за лице подтикна китайските компании от производители на автомобили до доставчици на енергия да започнат да си правят сами маски, за да помогнат за справяне с коронавируса, пише BloombergTV.

Автомобилните компании, включително BYD, нефтеният гигант Sinopec и основният доставчик на Apple Foxconn, са пренастроили производителните си линии, за да произвеждат маски, които могат да помогнат против разпространението на различни вируси.

Някои компании се специализират и в производството на дезинфектанти и предпазни очила.

Въпреки че Китай е най-големият световен производител на предпазни маски, сегашният му производителен капацитет от почти 15 млн. броя маски на ден не е достатъчен в настоящата криза. 

Бързото пренасочване в производството на продукти подчертава силата на Китай като производителна централа и поставя фокус върху неотложността, с която компаниите се опитват да спрат смъртоносния вирус.

Китай обяви "народна война" срещу най-сериозната вирусна епидемия от десетилетия насам, довела до повече от 900 смъртни случая. Под риск е и икономиката на страната, тъй като компаниите се борят да възобновят производството си след националния празник по случай Лунната нова година, който бе удължен с цел да се помогне за овладяването на вируса. 

Без подходящи мерки за безопасност като предпазни маски, компаниите рискуват епидемията да се разпространи и сред служителите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback