Автомобилни производители в Китай започнаха да правят маски заради недостига

Сегашният производителен капацитет на страната е недостатъчен

10.02.2020 | 17:11 Редактор: Ралица Братанова
Автомобилни производители в Китай започнаха да правят маски заради недостига

Недостигът на маски за лице подтикна китайските компании от производители на автомобили до доставчици на енергия да започнат да си правят сами маски, за да помогнат за справяне с коронавируса, пише BloombergTV.

Автомобилните компании, включително BYD, нефтеният гигант Sinopec и основният доставчик на Apple Foxconn, са пренастроили производителните си линии, за да произвеждат маски, които могат да помогнат против разпространението на различни вируси.

Някои компании се специализират и в производството на дезинфектанти и предпазни очила.

Въпреки че Китай е най-големият световен производител на предпазни маски, сегашният му производителен капацитет от почти 15 млн. броя маски на ден не е достатъчен в настоящата криза. 

Бързото пренасочване в производството на продукти подчертава силата на Китай като производителна централа и поставя фокус върху неотложността, с която компаниите се опитват да спрат смъртоносния вирус.

Китай обяви "народна война" срещу най-сериозната вирусна епидемия от десетилетия насам, довела до повече от 900 смъртни случая. Под риск е и икономиката на страната, тъй като компаниите се борят да възобновят производството си след националния празник по случай Лунната нова година, който бе удължен с цел да се помогне за овладяването на вируса. 

Без подходящи мерки за безопасност като предпазни маски, компаниите рискуват епидемията да се разпространи и сред служителите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК