Журналист: Икономиката на САЩ бумти благодарение на Тръмп

Обвиненията срещу американския президент бяха несериозни, посочи Огнян Дъскарев

07.02.2020 | 22:18 Редактор: Юлия Христова

Американският президент Доналд Тръмп очаквано бе оневинен в делото за импийчмънт срещу него в Сената, спасен от своите съпартийци в Републиканската партия само девет месеца преди президентските избори през ноември.

Той бе едва третият президент, подложен на процедура по отстраняване в американската история. Сега държавният глава спокойно може да продължи с пълна сила предизборната си кампания, която обещава да поляризира още повече американското общество.

Партийната линия на републиканците бе до голяма степен спазена, след като процедурата мина одобрението на доминираната от Демократическата партия Камара на представителите. 

"Изненадващо Мит Ромни гласува против Тръмп по едното обвинение, но Ромни не може да преодолее, че се провали преди 7 год. на президентските избори и завижда", каза за "Денят ON AIR" журналистът и преводач Огнян Дъскарев.

По думите му обвиненията срещу американския президент били несериозни и нямало как да издържат.

"18 свидетели бяха поканени. Това не е точно процес, по-скоро е политическо шоу, политическо действие, а не правно", посочи събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Дъскарев допълни, че рейтингът на Тръмп, който нарасна до 49%, е най-високата подкрепа, която той е получавал, откакто е на власт. Америка пък била разделена относно държавния си глава - или го обичали, или го мразели, средна позиция нямало. 

"От казаното в речта му е истина, че е създал 7 млн. нови работни места. Икономиката бумти благодарение на Тръмп, той освободи фракинга и в момента Америка е производител номер едно на петрол в света", посочи още журналистът.

Големите търговски войни стихнали, но в момента икономиката на Китай се забавяла  заради коронавируса.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК