Манучин: Грета да завърши икономика, тогава да ни поучава

Хапливата забележка става факт два дни, след като Тръмп и Тунберг размениха задочно нападки в Давос

23.01.2020 | 16:50 Редактор: Ралица Братанова
Манучин: Грета да завърши икономика, тогава да ни поучава

Точно когато спорът в Швейцарските Алпи между президента Доналд Тръмп и активистката Грета Тунбепг изглежда затихна, американският финансов министър Стивън Манучин пристъпи напред с нова атака, съобщава от Bloomberg, цитирани от Investor.bg

Попитан по време на пресконференция за призива на Тунберг за оттегляне на инвестиции от изкопаемите горива, Манучин заяви: "Тя ли е главният икономист?... След като изучи икономика в колежа, може да се върне и да ни обяснява".

Хапливата забележка на министъра става факт два дни, след като Тръмп и Тунберг размениха задочно нападки в рамките на Световния икономически форум в Давос. След като президентът заяви, че САЩ са ангажирани с присъединяването към инициатива за засаждане на дървета, активистката посочи, че опазването на климата не се изразява само в това.

Въпреки това, преди да потегли към Давос, Тръмп подаде „маслинова клонка“ на младата активистка като заяви, че би искал да присъства на нейно изказване.

Коментирайки политиката на американската администрация за климата, Манучин заяви, че позицията на Вашингтон е била разбрана погрешно.

"Наистина има неправилно тълкуване на американската политика. Нека бъда ясен: президентът Тръмп вярва изцяло в чистия въздух, чистата вода и чистата околна среда", посочи министърът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК