Бардо с критика към Макрон: Вие презирате страданията на хората и животните

Франция се е превърнала в територия на жестокостта, според актрисата

20.01.2020 | 22:21 Редактор: Искра Ангелова
Бардо с критика към Макрон: Вие презирате страданията на хората и животните

Известната френска филмова актриса Брижит Бардо написа отворено писмо до френския президент Еманюел Макрон, в което казва, че ѝ е писнало от бездействащото бърборене по въпроса за хуманното отношение към животните.

В нейния Туитър акаунт бе публикувано писмо, подписано от 85-годишната филмова звезда, което отделя много внимание на защитата на животните.

Тя припомня, че по време на среща с президента на страната през лятото на 2018 г. са били представени четири приоритетни мерки, които трябва да се предприемат за защита на животните: забрана за ритуално убиване на животни в кланици, забрана за използване на конско месо, забрана на "концентрационните птицеферми" за кокошки-носачки и клане на живи мъжки пилета, съобщава БГНЕС.

"Бяхте смаян да научите, че такива мъчения все още съществуват и се практикуват ежедневно. Отговорихте ми, че във Франция от дълги години не се яде конско месо и бяхте шокиран да научите, че все още се яде. Това ми даде надежда, че най-накрая ще вземете решение по тези въпроси. Трябваше да ми дадете отговор през декември 2018 г., аз все още чакам, въпреки многото ми писма за напомняния, които останаха без отговор, дори от вашия секретар", пише Бардо.

Френската филмова звезда обвинява президента, че "презира страданията на хората и животните, няма съпричастност, състрадание и чувствителност".

"Аз съм на 85 години и за 47 години не съм престанала да надавам глас, ораторствам и умолявам Франция да стане пос по-добри условия за животните във всички области. Не мислите ли, че заслужавам отговор, най-малкото внимание от ваша страна?", апелира тя към държавния глава.

Според Бардо "Франция се е превърнала в територия на жестокостта, тя е в застой и демонстрира регресия", докато в Европа се вземат решения за облекчаване на страданието на животните.

"И така, господин президент, достатъчно дрън-дрън и стерилни дискусии, преминете към действия. Безчестието се ражда от злоупотребата с власт", заключава Бардо.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК