Българинът, нахлул с мачете в заведение, лежал и в психиатирия

В чантата му намерили Библия и статуетки на Богородица и Исус Христос

19.01.2020 | 18:50 Редактор: Ивет Арабова

Българинът Милен Бахчеванов, който беше застрелян в Истанбул, след като нахлу в заведение с мачете, е страдал от психически проблеми и e бил наркозависим. Това разказа за Bulgaria ON AIR бившият началник на варненския затвор Росен Желязков. 

"Мъжът дойде в заведението и седна на една маса на долния етаж. Поседя известно време. Извади мачете и започна да го размахва наоколо, настана паника и страх. Дойдоха полицаи. След около час и половина напразни уговорки униформените се опитаха да влязат на горния етаж, където се беше барикадирал. Тогава се паникьоса, започна да хвърля каквото намереше под ръка, рани в ръката един наш пазач. Не казваше обаче нищо, не говореше", разказва Халит Демирок, който станал свидетел на случилото се.

В крайна сметка полицаите прострелват Бахчеванов, след като не могат да го спрат нито с водна струя, нито със сълзотворен газ. С тежки кръвоизливи, той издъхва напът за болницата. При аутопсията е установено, че е заразен с вируса HIV. Милен Бахчеванов има няколко криминални регистрации – за хулиганство, кражби и грабежи. Освен в затвора е лежал и в психиатрия. 

"Като изключим чисто криминалните прояви, той е един болен човек. Именно когато спира приема на лекарства, се провявява неговата агресия - включтелно автоагресия и опити за самоубийство. Става опасен и неадекватен", сподели още Росен Желязков. 

Бахчеванов пристигнал в Истанбул на 14 януари през пункт "Лесово". В чантата му били открити Библия, статуетка на Богородица и на Исус Христос. Не е известно къде е нощувал до нападението.

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК