Стреляха по известен бивш сръбски футболист в Атина

Опитаха да убият Дарко Ковачевич

08.01.2020 | 10:50 Редактор: Искра Ангелова

 

Неизвестен мъж стреля срещу бившия сръбски национал Дарко Ковачевич в Атина. 

Покушението е станало пред къщата му в предградието на гръцката столица. Мъжът е стрелял по Ковачевич пред дома му в момента, в който сърбинът е излязъл от автомобила си. Уцелен е в крака, няма опасност за живота му. Настанен е в болница. 

От полицията са претърсили района около дома на Ковачевич. Специално обучени полицейски кучета също помагат в търсенето на следи от извършителя на покушението. 

На 700 метра от мястото на стрелбата е бил намерен запален автомобилът, с който стрелецът е избягал. Колата е регистрирана като крадена. Смята се, че покушението е планирано отдавна, а стрелецът е имал съучастник. 

Случаят се разследва от службата за борба с изнудванията. Гръцките медии определят стила на опита за покушение като мафиотски. Според неназовани високопоставени източници от полицията основната версия, по която работят, е, че някой е искал да изпрати предупреждение към футболиста. 

Според същите източници стрелбата е било отблизо и ако някой наистина е искал да убие Ковачевич е щял да го направи. 

Очаква се Ковачевич да даде показания пред гръцките разследващи. Така ще се изясни дали е получавал заплахи, бил ли е изнудван, или престъплението е на лична основа.

Дарко Ковачевич е бивш сръбски национал и звезда на "Ювентус".

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК