Борисов уговаря българите в Португалия да се върнат в родината

Премиерът им разказал за всички инициативи, започнати от правителството.

03.06.2012 | 17:27
Борисов уговаря българите в Португалия да се върнат в родината

"Началото беше много трудно, но вече набираме скорост и усвояването на еврофондовете е най-добрият критерий за това – сега на 23%, в края на годината ще е 45%, а в края на мандата следващата година ще се усвоили 85%", каза премиерът Бойко Борисов при срещата си с българите, живеещи в Португалия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът им разказал за всички инициативи, започнати от правителството – строителството на пътища, инвестиране във високи технологии, в културен и исторически туризъм, за борбата с корупцията по високите етажи, които определят развитието на България като успешна държава. Той ги уверил, че тези успехи вече привличат обратно в родината много български специалисти, работили в чужбина.

Борисов бе гост на освещаването на първия постоянно действащ български православен храм в Португалия - "Св. Йоан Рилски Чудотворец".  Храмът е предоставен за ползване от Португалската католическа църква и е реконструиран по православния канон със средства от българското правителство.