Безпрецедентна стачка във Франция. Пътуването - невъзможно?

В Париж се образуваха огромни задръствания, достигащи общо до 530 километра

16.12.2019 | 19:23 Редактор: Кристина Крумова

Безпрецедентна стачка и седмица на висок риск за френското правителство – това очаква страната броени дни преди светлите празници. Без никакъв компромис, служителите срещу пенсионната реформа обещават стачните им действия да продължат. Паралелно с това ще има и пътни блокади. 

Четирите синдиката на транспортните работници призоваха към стачка. В Париж вече се образуваха огромни задръствания, достигащи общо до 530 километра. Осем линии на метрото са затворени. 

Условията за пътуване в страната стават още по-трудни като се има предвид продължаващата от 5 декември безсрочна стачка срещу пенсионната реформа. Тя обхвана железниците, автобуси, градския транспорт. В следващите дни се очаква ситуацията да се влоши заради обявената стачка, в която ще се включат 8 синдикални организации.

Препоръчва се на българските граждани, пребиваващи във Франция или планиращи пътуване в страната, да се информират за актуалната обстановка, като имат предвид възможните затруднения и закъснения на градския транспорт при придвижване от и до летищата, както и закъснения в обслужването на самите летища.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж на следните телефони: + 33 1 45 51 85 90 и +33 6 23 18 09 93.

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК