Над 5-часово изслушване: Какви са всъщност отношенията на Тръмп с Украйна?

Дипломати свидетелстваха пред Камарата на представителите в Конгреса на САЩ

14.11.2019 | 19:17 Редактор: Василена Василева

Повече от пет часа високопоставените американски дипломати Уилям Тейлър и Джорд Кент свидетелстваха пред Камарата на представителите в Конгреса на Съединените щати. Двамата отговряха на въпроси, свързани с подозренията, че Доналд Тръмп е опитал да принуди Украйна да разследва политическия му опонент Джо Байдън и неговия син Хънтър.

Показанията на Уилям Тейлър, който е временно изпълняващ длъжността на посланик в Украйна, се оказаха ключови по време на изслушването. 

Той отново зави, че е бил наясно за разговор между Доналд Тръмп и посланика на САЩ в ЕС Гордън Съндланд. Двамата обсъдждали кандидата за прездиент на демократите Джо Байдън. 

Твърди се, че пр Дейвид Холмс - служителят, за когото се смята, че е чул американския посланик за ЕС Гордън Съндланд да казва, че Украийна е готова да започне разследване срещу Джо Байдън, ще бъде призован да свидетлства в Конгреса. 

Публичните изслушвания имат за цел също така да установят дали е имало връзка между забавените близо 400 млн. долара военна помощ от Вашингтон за Киев и предполагаемо искане от страна на Тръмп за разследване срещу опонента му.

Самият Доналд Тръм заяви, че не е проследил 5-часовите изслушвания. И ги определи като "лов на вещици".

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК