Ромни се готви за победа във Флорида

Основният опонент Нют Гингрич трябва да стопява 15% преднина

31.01.2012 | 11:26
Ромни се готви за победа във Флорида

Мит Ромни е фаворит за спечелването на изборите Републиканската партия във Флорида. Преднината му пред втория според социологическите проучвания-Нют Гингрич, е приблизително 15%.

Останалите кандидати Рон Пол и Рик Санторум не правят кампания в щата и участието им ще е само формално. Причината е, че те са решили да се концентрират в други щати, където има шанс да спечелят победа, за да се приближат до двамата фаворити.

До този момент борбата за номинацията на Републиканската партия не е излъчила ясен фаворит. В Айова изборите бяха спечелени от Рик Санторъм, в Ню Хемпшир от Мит Ромни, а в Южна Каролина се наложи Нют Гингрич.

В стремежа си да настигне опонента си, Гингрич атакува Ромни по всички възможни фронтове.   Той се представя за консервативния кандидат и не пропуска да подчертае мормонската религия на бившия губернатор на Масачузетс.  Гингрич получи подкрепата на Хърман Кейн, който също бе претендент за номинацията, но след серия от скандали бе принуден да се откаже.

От своя страна, Ромни се цели предимно в Обама и неговата икономическа политика.

Републиканската партия провежда предварителни избори във всички щати, като целта е да се определи кандидата, който ще се изправи в решаващ вот срещу Барак Обама.

Той ще бъде излъчен на конференция, която ще се проведе в края на лятото именно във Флорида. За победа са необходими гласовете на 1 114 делегата, а слънчевият щат дава 50.