Зловещо убийство: Руски историк нарязал приятелката си на парчета

Олег Соколов се признава за извършител на деянието

10.11.2019 | 19:10 Редактор: Ралица Братанова

Зловещо убийство потресе Русия. Известен учен, обсебен от Наполеон, беше арестуван за това, че е обезглавил младата си приятелка и изхвърлил тялото ѝ в реката.

В ранните часове на 9 ноември пиян мъж е изваден от река Мойка в Санкт Петербург. Предисторията обаче е потресаваща. 

Мъжът се оказва известният руски историк Олег Соколов - един от основателите на военноисторическото възстановително движение в Русия. А в раницата му полицията открива отрязани женски ръце и пистолет. 

По-късно тялото на 24-годишната Анастасия Йешченко е отрито в дома му. Убитата е бивша студентка и любовница на учения. 

Соколов се признава за извършител на деянието. Пред разследващите признал, че убил любовницата си след спор, след което отрязал главата, краката и ръцете на жената. 

Планирал да се оттърве от тялото, преди да се самоубие, облечен като Наполеон. 

Облеклото не е случайно. Соколов е известен в руското общество ексцентрик. Обичал да се облича като Бонапарт и бил обсебен от личността му. Той е доцент в Държавния университет в Санкт Петербург, автор е на поредица научни трудове за дейността на въоръжените сили на Франция от времето на Наполеон. 

В миналото неговото име попада в центъра на не един или два скандала. Публицистът Евгений Понасенков, който от години е в открит конфликт със Соколов твърди, че и преди е предупреждавал, че той е опасен. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК