Пожарите в Калифорния се разрастват (+Видео)

Пламъците са изпепелили над 30 хил. хектара лозя, хиляди напуснаха домовете си

02.11.2019 | 13:16 Редактор: Василена Василева

Продължават да се разрастват пожарите в Калифорния. Разразили са се нови огнища. Пламъците са изпепелили над 30 хил. хектара лозя. Хиляди хора напуснаха домовете си.

Джулиан Купър става пряк свидетел на бушуващите огромни пожари в град Сан Бернардино. С личния си телефон той заснема видео, което разкрива мащаба на стихията. 

Джулиан успява да улови момента, когато пламъците обхващат къщата на съседа му. Взима баща си и кучето си и отива да предупреди хората в къщите наблизо за опасността, която приближава застрашително. 

Споделя, че това не е първият път, в който преживява подобен ужас. През 1980 година опустошителен пожар погубва почти целия квартал, в който живее тогава. 

В южната част на щата се разрастват нови огнища. А вятърът допринася за разпалването. Огнеборците таят надежда в рамките на този уикенд огънят да бъде овладян, тъй като се очаква метеорологичната обстановка да се нормализира. 
По данни на Министерство на горското стопанство и противопожарната защита, от началото на годината в щата са се разразили близо 6 200 пожара. А около 700 къщи са унищожени или засегнати. 

Вижте още във видеото!

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК