Нетрадиционен протест: В Триполи призоваха с музика и танци за оставки

Протестите в Ливан избухнаха преди 4 дни заради икономическия крах

20.10.2019 | 20:00 Редактор: Ивет Арабова

Призиви за революция в Ливан. От дни в страната се провеждат мащабни антиправителствени протести. Демонстрантите обвиняват провителството за краха на страната и настояват да хвърлят оставките си. 

 "Продължаваме с движението, дори и да се наложи то да ескалира. Ще останем част от движението до последния дъх. Това в края на краищата стана като наша работа, защото в страната няма работни места. Наша работа стана да дойдем и да изискаме правата си", каза ливанският активист Дани Мортада.

Протестите в страната избухнаха преди четири дни. На места се стигна до насилие. За да бъдат отблъснати протестиращите в столицата Бейрут, ораганите на реда използваха сълзотворен газ и гумени куршуми. 

Снощи обаче атмосферата в ливанския град Триполи придоби съвсем различен облик. Вместо в безредици недоволните граждани се включиха в парти. С музика и танци демонстрантите призоваха политическия елит да се оттегли от властта. 

Ливанският премиер обвини за ситуацията своите коалиционни партньори в правителството. По думите му те възпрепятстват реформите, които биха могли да решат кризата. Последва и реакция от партия "Ливански сили", която изтегли министрите си от коалиционното правителство.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.