Tръмп иска революция на aвтомобилния пазар в САЩ

Той обеща да намали цените на новите коли средно с $3500

13.10.2019 | 10:20 Редактор: Ралица Братанова
Tръмп иска революция на aвтомобилния пазар в САЩ

Автомобилният пазар в САЩ се намира на прага на нова революция, след като президентът на страната Доналд Тръмп обяви намеренията си да увеличи интереса към новите машини. Засега не е ясно какво ще излезе от това, но намеренията му са напълно сериозни.

Тръмп настоява за приемането на редица мерки, които ще позволят средната цена на новите автомобили в САЩ да бъде намалена с 3500 долара, съобщи Automedia.bg.

Ако се отчете фактът, че Toyota Corolla например в базовата си версия струва минимум 19 600 долара, падането на цената е доста сериозно.

"Автомобилите са прекалено скъпи. Имаме намерение да намалим  цените им средно с 3500 долара, като едновременно с това ги направим не само по-достъпни и по-безопасни. Сега някои от тях са като папиемаше и се огъват много лесно при удар", обясни Тръмп, но не уточни точно какви мерки ще предприемат властите.

Президентът каза още, че активното купуване на нови автомобили ще позволи понижаване на вредните емисии. Едновременно с това от пътищата ще бъдат премахнати старите коли и това също ще окаже позитивно влияние върху околната среда.

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК