Forever 21 подаде документи за защита от банкрут

Компанията ще закрие по-голямата част от магазините си в Европа и Азия

30.09.2019 | 22:35 Редактор: Ралица Братанова
Forever 21 подаде документи за защита от банкрут

Американският търговец на дребно Forever 21 Inc., който има магазини и в България, подаде документи за защита от банкрут. 
Това е поредната голяма модна компания, която не можа да се справи със засилването на конкуренцията, високите наеми и бума на електронната търговия.

Според съдебни документи подадени в Уилмингтън, щата Делауеър, САЩ, Forever 21 има пасиви на консолидирана основа в размер на между 1 млрд. долара и 10 млрд. долара.

Според законодателството в САЩ компанията от Лос Анджелис ще може да продължи да оперира, докато изработи план за изплащане на задълженията си към кредиторите, съобщава Bloomberg, цитиран от Investor.bg.

Forever 21 получи сумата от 275 млн. долара от кредитори, като JPMorgan Chase бе неин агент. Други 75 млн. долара под формата на нов капитал получи от TPG Sixth Street Partner и свързани фондове.

Компанията също така планира да напусне по-голяма част от страните, в които присъства в Азия и Европа, но ще продължи да оперира в Мексико и Латинска Америка. 

Очаква се магазините, които ще бъдат затворени, все пак да спазят изискванията при евентуални връщания и размяна на стоки, както и ваучери за подаръци.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК