Сорос разбирал безработните

Протестите срещу Wall Street достигнаха Лос Анжелис.

04.10.2011 | 12:18
Сорос разбирал безработните

Няколко стотин демонстранти преминаха през центъра на Лос Анжелис, в знак на подкрепа на протеста за окупация на Wall Street. Около 500 души опънаха палатки пред кметството на града, а други 300 преминаха по централните улици с плакат, на който бяха написали – "Ние сме 99% и цяла седмица ще окупираме LA".  За организатор на демонстрациите се спряга групата с име „ Да окупираме Лос Анжелис.“
Повечето от тях са млади и ядосани на алчността на Wall Street, корпоративния натиск в политиката и факта, че 1% богати американци продължават да увеличават печалбите си, докато безработицата в страната се увеличава.
Изненадващо, бедните и безработните получиха подкрепата на един най-успешните финансисти и титан в управлението с  хедж-фондове в световен мащаб Джордж Сорос. Той и седмият най-богат човек на планетата, чието лично богатство възлиза на 22 млрд. долара.
"Аз разбирам какво изпитват тези хора - заяви Сорос. - Тук има много хора, които имат малък бизнес. Има хора, чиито такси по картите са били увеличени от 8 на 28%. След като те разчитат на този кредит, за да управляват бизнеса си, мнозина от тях ще фалират."
Протестите за окупация на Wall Street, които започнаха на 17 септември в Ню Йорк, през последните две седмици се разпространиха до Сан Франсиско, Лос Анжелис и Чикаго.