Борис Джонсън обсъжда Brexit с Жан-Клод Юнкер на среща в Люксембург

Менюто се превърна в една от най-коментираните теми в световните медии

16.09.2019 | 18:09 Редактор: Юлия Христова

Британският премиер Борис Джонсън пристигна в Люксембург за срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Темата на визитата е Brexit. А според източници двамата са провели разговорите си на изискан обяд в известнен ресторант.

Охлюви, сьомга, сирене и изискан ресторант, намиращ се в средновеквното сърце на Люксембург. В такава обстановка председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и британският премиер Борис Джонсън започнаха разговорите си относно Brexit. Менюто се превърна в една от най-коментираните теми в световните медии и почти успя да измести кризата от фокуса. Въпреки това хаосът на Острова продължава да предизвиква широка вълна от недоволство. 

Критиките към политиката на Борис Джонсън не стихват. Реакция имаше и след като самият той се сравни с Невероятния Хълк. Борис Джонсън уверено заяви, че Великобритания ще се освободи от оковите си като Хълк, ако не бъде постигната сделка за Brexit до 31 октомври. 

А Борис Джонсън обяви, че е предпазливо оптимистичен относно разговорите му с председателя на Европейската комисия. Изказването само затвърди опасенията, че позициите на двамата остават различини. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК