Авиацията на НАТО следи събитията в Триполи

Самолети на Алианса прелитат над кварталите на Триполи, където се водят боевете, без да е ясно дали атакуват или разузнават, съобщава Ал Джазира в блога си.

22.08.2011 | 11:52
Авиацията на НАТО следи събитията в Триполи

Силни експлозии се чуват в района  зад резиденцията на Кадафи в Баб aл-Азизия, съобщава Ал Джазира, като се позовава на очевидец на събитията в либийската столица и участник в силите на съпротивата. Бунтовниците са в слаба позиция и правителствените части ги превъзхождат с въоръжението си, смята Насер – информаторът на медията.

Що се отнася до начина, по който опозицията се отнася с пленените привърженици на Кадафи, Насер казва, че им се предлага да свалят оръжието, след което няма негативни последици за тях. Според очевидецa на медията опозицията щяла да поиска хората да помолят съседите си, за които знаят, че подкрепят стария режим, да се предадат.

„Ние искаме да предадат оръжието си и никой няма да ги нарани. Искаме либийският Национален съвет да реши тези въпроси, защото ние сме бунтовници и нямаме партия,“ казва Насер за Ал Джазира.