Обвиниха бивш инженер на Google в кражба на търговски тайни

Антъни Левандовски може да получи много тежка присъда

28.08.2019 | 15:23 Редактор: Тодор Петров
Обвиниха бивш инженер на Google в кражба на търговски тайни

Съдебната битка между американския технологичен гигант Google и компанията за споделени пътувания Uber Technologies Inc. преминава в следващия рунд. 

Бившият инженер на Google Антъни Левандовски, пионер на технологията за самостоятелно управление на автомобили, беше обвинен от федералните власти в 33 отделни случая на кражби на търговска тайна.

Служители на Министерството на правосъдието на САЩ и прокуратурата в Калифорния са предявили обвинението срещу Левандовски в рамките на пресконференция във вторник, пише в. Wall Street Journal. 

Обвиненията се основават на 33 изтегляния на данни, в които информацията "е била разумно защитена от Google, имала е икономическа стойност и не е била известна като цяло", заявиха служители на ведомството.

39-годишният Левандовски се предаде във вторник сутринта във федералната съдебна палата в Сан Хосе. Той твърди, че не е виновен и беше освободен под гаранция. 

Според прокуратурата разследванията продължават, а ако бъде признат за виновен, Левандовски може да получи присъда от по 10 години затвор и глоба от 250 000 долара за всяко едно обвинение. 

Снимка: Reuters

Четете още по темата в Investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК