Бум на сигнали за фалшиви изнасилвания в Гърция

Целта - солидни обезщетения от застрахователни компании

23.08.2019 | 21:10 Редактор: Василена Василева

За бум на сигнали за фалшиви изнасилвания, подадени от чужди туристки в Гърция, съобщават медите в страната. Властите предполагат, че изфабрикуваните твърдения целят солидни обезщетения от застрахователни компании.

Един от последните подадени сигнали за изнасилване е на гръцкия остров Крит. Германка подава жалба, че след като се запознава с местен собственик на бар, по-късно той се възползва от нея и я изнасилва.

Жалбата обаче бива оттеглена, когато туристката научава, че ако след разследването се установи, че е излъгала, ще има последици. 

Основните оплаквания идват от гръцките острови. "Фабриката за фалшиви изнасилвания", както се определя от гръцките медии, работи по следния начин. Обвиненията обикновено се правят в последната вечер на почивката. А когато се завърнат, туристките искат обезщетения от застрахователите за психическо страдание. Те могат да стигнат до 10 000 евро. 

Цялата ситуация създава доста главоболия на гръцката полиция. Всяка жалба се проучва внимателно, за да е сигурно, че ако се налага правосъдие, то такова ще има. Както и че нито един невинен няма да бъде обвинен несправедливо.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК