Прикриване на истината? Какво всъщност се случи край Архангелск?

Инцидентът е свързан с тестове на крилатата ракета "Буревестник", твърдят експерти

14.08.2019 | 20:25 Редактор: Василена Василева

Прикриване на истината – това поведение демонстрира Русия след злополучния тест на ракета, категорични са експерти. Има ли прилики екпслозията в Архангелска област, довела до повишаване на нивото на радиация, с аварията в Чернобил?

Взрив на ракета и последвала радиация 16 пъти над нормата, много спекулации и мълчание от страна на руските власти за вероятна сериозна опасност. Всичко това до голяма степен напомня аварията в Чернобил. С тази разлика, че мащабът на аварията е доста по-малък. 

Руските власти първоначално твърдят,че е станал взрив при тест на двигател с течно гориво. Малко по-късно обаче нивото на радиация нараства бързо.

Същевременно по местната медия се излъчват кадри, които показват как хеликоптерите, които докарват пострадалите, биват проверявани за радиация от военни със защитни екипи. 

Всичко това предизвиква паника, хората изкупуват таблетки йод, предполагайки, че има ядрена каатстрофа. 

Според експерти инцидентът е свързан с тестове на крилатата ракета "Буревестник", едно от новите оръжия, които Путин представи миналата година. 

Учените са категорични, че случилото се на морската платформа в Архангелска област, за пореден път свидетелства за много сериозни заплахи пред човечеството. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК