Сирийската опозиция формира Съвет за национално спасение

В него влизат 25 души – представители на ислямски и светски движения, както и независими политици.

17.07.2011 | 10:36
Сирийската опозиция формира Съвет за национално спасение

Представителите на сирийската опозиция, на среща в Истанбул в събота, сформираха Съвет за национално спасение. Целта на Съвета е да координира действията на различните антиправителствени групи. В него влизат 25 души – представители на ислямски и светски движения, както и независими политици.
На първото си заседание днес Съветът  трябва да избере ръководен орган от 11 души. Първоначално срещата на сирийската опозиция трябваше да се проведе в Дамаск, но беше  отменена, след като силите за сигурност откриха огън по участници в нея в предградие на сирийската столица. Протестите в Сирия не спират вече повече от три месеца. Според сирийски активисти на движения за защита на човешките права, за това време са били убити повече от 1300 души. От своя страна, правителствени източници заявяват, че „въоръжените терористи“ са убили повече от 350 войници и членове на силите за сигурност в страната.


1
0 rate up comment rate down comment 0
entanashi@gmail.com
преди 8 години
Разумни потомци на ДЯКОНА, нека ние Българите, бъдем както винаги най-обективни за събитията ставащи днес.Ирак, Афганистан, и Сирия днес; 15г. война и безпорядки. Никеде не се създаде Мир и демокрация а само погром, смърт и бежанци,ПЕНТАГОН-Милитаристите стартирали без разрешението на ООН военната кампанията "ислямски тероризъм", чрез самовзривите на трите си сгради в Ню Йорк 11-9-2001, започнаха кражбата на азиатският петрол, гас и енергетика, сваляйки всичките им неудобни правителства в Държавите които не им се подчиняважа на "Лас-Вегаският"-Гямбъл начин на живот. Така без причинно бяха свалени правителствата в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Египет и в ред северо-Африкански Държави. Неподчинените на тяхния режим, неподкупни лидери бяха жестоко унищожени без съд, защото нямаше и причина за това.След Горбачвската-анархична переменка. Американските милитаристи от Пентагона, видяха ощре една удобна възможност, без жива сила да сложат под ботуш и петрола на Руско-Азиатските републиуки. Под претекст членство в НАТО развалиха и Югославия, със такава цел завладяха и Родината на ДЯКОНА, БОТЕВА и ВАПЦАРОВА-Валканите, въвличайки в членство заблудените чуждопоклонни режими в източна Европа.Точно казано поставиха ни под милитаристичеки ботуш-ровство и подчинение което човек не е изпитвал никога до сега. Населението в държавите където е стъпил НАТОвски ковбоец, живее под прага на бедността, а корупцията е широко разпространена. Според множество проучвания на специалисти, страните окупирани от НАТО, включая и Балканите са сред най-корумпираните страни в света.С цел да не излагат на смърт жива сила подкопавайки режимa в неподчинените Държави като Сирия, НАТОвските кравари създадоха различни ислямски анти-правителствени движения, като Ал-Кайда, и куп още Сунитски и Шиистски, НАТО-подчинени реакционни опозиции, които се обединиха и създадоха Ислямската държава. Т.е., Америка създаде алАХО-главорезите от които вече се страхуват не само НАТОвските пищовци, но и цял свят. Които пуснаха с военна потдръжка и рушвети, вместо тях да сеят смут, подкопавайки Държавните устои и Мирен живот, в тази част на света. Башар Асад - Сирийският законен президент избран от народа обаче, се яви един от малкото НЕПОДКУПНИ и НЕПОДЧИНЯВАЩ се лидер на НАТОвският "Лас-Вегас"-Гямбълски начин на живот. Тази е и причината сега Америкосеца и всичките НАTОризирани марионетки, да създават изключително лъжливи резултати от Мирната анти-терористическа акция на Братушките там, срещу Американските алАХО-главорези, чиято цел е да завладеят целият свят и наложат законите на чадрито и шариота.Хей Българи, ОПОМНЕТЕ СЕ! С уважение: Енчев / enchev.i***abv.bg Сигнализирай за неуместен коментар