Сенатът на САЩ избра ген. Петреъс за шеф на ЦРУ

Петреъс се превърна в един от най-популярните американски военни, след като през юни 2010 г. пое командването на международните сили в Афганистан.

01.07.2011 | 13:46
Сенатът на САЩ избра ген. Петреъс за шеф на ЦРУ

Американският сенат подкрепи с абсолютно мнозинство кандидатурата на ген. Дейвид Петреъс за директор на ЦРУ.
“Гласовете “за” са 94 - обяви сенаторът Бърни Сандърс. -  Няма нито един против и номинацията е приета”.
Петреъс се превърна в един от най-популярните американски военни, след като през юни 2010 г. пое командването на международните сили в Афганистан.
В САЩ дават висока оценка на генерала и на неговите военни стратегии по време на войната в Ирак.
След 37-годишна служба, генералът се оттегля от армията с 4 звезди, което е едно най-високите офицерски звания.
Републиканецът Джон Макейн отбеляза, че никога досега не е имало военен или цивилен по-подходящ за този пост. “Ген. Петреъс е човек,  който притежава изключителна комбинация от  чар и интелект”, допълни още Макейн.
Дейвид Петреъс наследява поста шеф на ЦРУ от Леон Панета, който пък ще оглави Пентагона.
Назначението на генерала идва в момент, в който Белият дом провежда масирани операции срещу тероризма, а основната тежест пада върху разузнавателната дейност на агенцията.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Atanas Velev
преди 5 години
Методи за следене по целия свят.В съвременния свят с напредването на технологиите правителствени служби като ЦРУ, ФБР и др. влкючително и български-ДАТО-държавна агенция технически операции могат да ви подслушват,следят в интернети дори да ви снимат от oхранителна камера ,телевизор, монитор когато те са включени в електрическата мрежа.Следенето се осъществява по целия свят, без вие дори да подозирате.Полицията както и службите могат да ви снимат и проследяват от военни сателити,снимащи с висока резолюция в реално време.Всичко, което правите може да бъдепроследено и заснето.От телевизора ви снимат, например в къщи подслушват ви иследят какво гледате.По същия начин това става и с настолни компютри и лаптопи. Следи се всичко, което излиза на вашия екран или дисплей натаблета и смартфона.Дори да им падне батерията пак могат да ви следят....индуцира се ток от антената на устройството.Всичко, което пишете сайтове, пароли, видео, всичко,което съхранявате в паметта на телефона и таблета може да се проследи.Същото е и с настолния компютър дори и да е изключен кабела за интернет.Достатъчно е устройството да е включено в електрическата мрежа.Абсолютно всичко, което е на вашия екран се вижда от някоя правителствена служба стига да решат да ви следят или ако следят някой с който контактувате.Знаят ви пароли, информация....всичко.Всеки един телевизор и монитор може да заснема видеоизображения, които се виждат на монитор от някоя правителственаслужба дори и при изключен телевизор.Достатъчно е само да е включен в електрическата мрежа.Снимат ви какво правите в къщи......просто всичко получаватдетаелна картина. Сигнализирай за неуместен коментар