След като бе приет в болница: Алексей Навални е в стабилно състояние

Лекари подозират, че опозиционният лидер може да е бил отровен в затвора

29.07.2019 | 16:07 Редактор: Бойко Димитров

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е в задоволително състояние. Това съобщи представител на болницата, където той бе приет вчера. Навални е получил алергична реакция в затвора, където излежава 30-дневна присъда заради нерегламентирани протести.

Официалната диагонза поставена на Навални е контактен дерматит. Причината за тежката алергична реакция обаче остава неизвестна. Заключението на лекарите пък бе поставено под съмнение. Личният лекар на Навални заяви, че той никога не е страдал от алергии, а симптомите показват вероятно отровяне с химикали. 

"Диагнозата, поставена от алерголог-имунолог, гласи контактен дерматит. Какво означава това? Означава, че има някакъв вид агент, химическо вещество, което е причинило този контактен дерматит", каза Анастасия Василиевна. 

Навални беше приет внезапно в 64-та Московска градска болница в неделя с тежко подуване на лицето и зачервяване на кожата. Още тогава медиците увериха, че състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му. Това обаче неудоволетвори адвоктката на опозиционера. Тя заяви, че в килията на Навални е имало още 5-ма души. Всички те са консумирали една и съща храна и са били изложени на едни и същи условия, но нямат проблеми. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Faccebook ТУК