Ликвидираха стрелеца от Гилрой, 6-годишно дете е сред жертвите

На инцидента е имало и втори заподозрян, твърдят очевидци

29.07.2019 | 12:30 Редактор: Тодор Петров

6-годишно дете е сред жертвите при стрелбата на кулинарен фестивал в Калифорния. Съобщава се за най-малко трима загинали и 15 ранени. Нападателят е ликвидиран от полицията.

Американското градче Гилрой празнува последния ден от тридневния ежегоден фестивал на чесъна в града. Около 18 часа се чуват изстрели и сред тълпата настъпва паника. 

Десетки линейки и пожарни коли се отправят към мястото на инцидента. В опит да спасят в живота си хората се опитват да се скрият в палатките и под музикалната сцена. 

От полицията уточниха, че стрелецът е бил въоръжен с автоматично оръжие. Смята се, че той е прерязал оградата на периметъра, за да избегне проверките по входовете на фестивала. 

По данни на очевидци на мястото на инцидента е имало и втори заподозрян. Все още обаче не е ясно дали той също е стрелял по тълпата или е помагал на нападателя по друг начин. 

Мотивите за нападението все още се изясняват. На място е организиран кризисен център, където хората могат да потърсят близките си. 

Фестивалът на чесъна в Гилмор се провежда от 1979 г. и е едно от най-посещаваните местни събития. Всяка година той привлича над 100 хиляди посетители. 

Според американската статистика това е 246-ата масова стрелба в Съединените щати от началото на тази година. Само за последните седем месеца жертвите на подобни престъпления в страната са близо 8500.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК