Пореден секс-скандал с политик в САЩ

Конгресменът демократ от Ню Йорк Антъни Уайнър призна, че е изпращал фотоси по бельо на жени, с които се запознавал онлайн.

07.06.2011 | 12:58
Пореден секс-скандал с политик в САЩ

Неприлични снимки на виден политик станаха причина за поредния секс - скандал в САЩ. Конгресменът демократ от Ню Йорк Антъни Уайнър призна, че е изпращал фотоси по бельо на жени, с които се запознавал онлайн. Той обаче заяви, че няма да подаде оставка. На пресконференция Уайнър през сълзи призна, че през последните три години е поддържал неприлични връзки с шест жени по интернет и по телефона.
“Миналия петък публикувах своя снимка в Twitter, която исках да изпратя като лично съобщение на жена от Сиатъл, за да се пошегувам – коментира американският конгресмен. - Когато осъзнах какво съм направил, се панирах, свалих снимката и обявих, че съм станал жертва на хакерска атака. Продължих с тази лъжлива история, направих голям грешка, за която съжалявам”.
Въпреки виртуалните си забежки, Уайнър подчерта, че никога не се е срещал с тези жени и не е изневерявал на съпругата си. Конгресменът се извини на жена си и семейството си.
Антъни Уайнър е виден представител на група конгресмени с либерални възгледи. Очакваше се през 2013 година да се кандидатира за кмет на Ню Йорк.