Заради селфи: Самолет едва не отнесе туристи на Скиатос (Видео)

Машината кацала необичайно ниско

16.07.2019 | 15:30 Редактор: Василена Василева

Заради малките си размери гръцкият остров Скиатос има и доста малко летище. С обществен път и плаж в началото си, то привлича туристи, които искат да видят самолет в полет отблизо.

Машините кацат трудно, като понякога трябва и да внимават за хората, насъбрали се в началото на пистата, за да си направят селфи. Но тези туристи излагат живота си на риск.

Във видео се вижда как машина на British Airways захожда необичайно ниско и едва не отнася група туристи, които са се качили върху стена, за да си направят снимка.

Въпреки множеството табели "Опасност, стойте далеч от въздушната вълна“, в най-натоварените дни се събират по около 100 души за селфи с кацащ самолет.

Излитането от Скиатос също не е лесно – повечето машини трябва да са с полупразен резервоар, за да са достатъчно леки и да наберат скорост бързо. След това кацат, за да дозаредят в Солун.

Летището на гръцкия остров може да се сравни и с онова в Пукет, където също се събират множество туристи за селфи със самолет. Правилата там са по-строги и могат да ти докарат дори смъртна присъда.

Снимка: YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК