Кораб на ООН ще евакуира 800 души от Мисрата

Вторият човек в Ал Кайда - Айман Ал-Зауахири, призова във видеозапис мюсюлманите да се вдигнат срещу режима на Кадафи и силите на НАТО в Либия.

15.04.2011 | 09:59
Кораб на ООН ще евакуира 800  души от Мисрата

Кораб на Международната организация по миграция пристигна в Мисрата, за да евакуира няколкостотин души от обсадения град, съобщи АФП.
НАТО извърши бомбардировка през нощта в района на Триполи. Най-малко три атаки бяха извършени над града в продължение на няколко часа.
Правителствените служители ескортираха чуждите журналисти до университета Ал Фатах, на 5 км от резиденцията на Кадафи Баб Ал-Азизия, за да покажат разрушени сгради. Според един студент нападение е имало и по време на занятия, което е предизвикало силна уплаха сред младежите.
Операцията продължава след като силите, лоялни на Кадафи, обсадиха в сряда Мисрата. В петък сутринта дъщерята на либийския лидер Айша отхвърли поредната покана на международната общност Кадафи да се оттегли от властта. На митинг в Триполи тя припомни атаката от 1986 г. срещу резиденцията на баща й в Баб Ал-Азизия и увери либийците, че новата офанзива няма да има успех.
В същото време вторият човек в Ал Кайда, Айман Ал-Зауахири призова във видеозапис мюсюлманите да се вдигнат срещу режима на Кадафи и силите на НАТО в Либия.