Мексикански наркокартел прати дрога за 4,5 млн. долара на магазини на Ford

Метамфетамините били скрити в резервните гуми на 9 чисто нови автомобила доставени в Канада

21.06.2019 | 12:05 Редактор: Бойко Димитров
Мексикански наркокартел прати дрога за 4,5 млн. долара на магазини на Ford

Мексиканският наркокартел Синалоа прати огромно количество дрога на няколко представителства на Ford в Канада. Логистичната грешка ще струва на търговците на забранени вещества около 4,5 млн. долара. Това съобщи automedia.bg.

Метамфетамините били скрити в резервните гуми на 9 автомобила Ford Fusion, които са били доставени в 4 дилърски центъра на автомобилната компания в Онтарио. Наркотиците са били открити случайно, след като на служителите им направило впечатление, че резервните гуми на новите автомобили са различни от обичайното. 

При проверката са намерени 180 кг. от дрогата, които грижливо били опаковани в найлонови пакети. Полицията е била уведомена и е започнала разследване, като се е свързала с мексиканския завод на Ford, където са произведени колите. Най-вероятно наркотиците са били поставени още в Мексико, но по някаква причина получателите на пратката в Канада не са я взели от колите преди проверката. Дрога е открита в 9 коли, вече пристигнали в Онтарио. В други 5, които са пътували натам с влак, също са открити наркотици, но те са били задържани и свалени от полицията преди да влязат в страна.

Снимки: Police Ontario

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК