От Ryanair не допуснаха бежанец до самолета

Палестинецът не получава ясна причина за отказа

10.04.2019 | 21:10 Редактор: Зорница Костадинова
От Ryanair не допуснаха бежанец до самолета

Палестински бежанец не бил допуснат до борда на самолет на Ryanair.

Иед ел-Багхади трябвало да пътува за пресконференция от Германия до Ирландия. Той често се чувствал притеснен, когато е на територията на летище. Не защото е направил нещо грешно, а защото още го преследва кошмарът от онези 26 дни, които прекарал затворен на летищата в Обединените Арабски Емирства, когато собствената му държава се отрекла от него.

Но пътуването му до Ирландия също не минало безпроблемно, научи dnes.bg. Багхади трябвало да хване полет FR8557 на Ryanair от берлинското летище "Шьонефелд“ в 11 сутринта. Мъжът бил на гейта точно на време, но не бил допуснат до полета. А причината? Багхади е бежанец.

"Диктаторите не ме пречупиха, една авиолиния няма да успее“, обяснява мъжът пред Independent. Той е норвежки гражданин, а в ръцете си държи документ, изваден от Норвегия, който му позволява да пътува по законите на Женевската конвенция.

Ясна причина защо няма да бъде допуснат на самолета, Багхади не получава. Екипът на Ryanair му казва, че "супервайзорът им е зает в момента“.

Палестинецът с норвежко гражданство веднага се оплаква в Twitter: “Сайтът на ирландското правителство казва, че мога да летя. Но Ryanair твърди, че не мога. Ако ме обичате, вдигнете малко шум!“

По-късно Багхади добавя: "Чакам супервайзорът, който очевидно се бави, надявайки се, че ще си тръгна или просто ще изпусна полета.“

Разбира се, Ryanair публично се извини на Багхади в социалните мрежи, на което той отговори с „Майната ви“. За инцидента, авиокомпанията обвини свой служител в Берлин, който направил грешка и осигури нов полет за палестинеца.

За причиненото неудобство, мъжът ще получи и 250 долара обезщетение.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК