Сърбия и Македония печелят резервации за сметка на Гърция

Отмяната на блокадата на гръцката граница е закъсняло решение, имало много отказали се от почивка в южната ни съседка

26.04.2016 | 17:40 Редактор: Вероника Цветанова
Сърбия и Македония печелят резервации за сметка на Гърция

Сърбия и Македония печелят резервации за Великден, заради предварителните намерения за блокада на българо-гръцката граница, сподели туроператорът Мая Андонова, съобщи "Фокус".

Миналата седмица българските превозвачи заплашиха да затворият границата ни с Гърция за Великден. Няколко дни по-късно министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски обеща, че блокада няма да има.

Мая Андонова посочи, че отмяната на блокадата на гръцката граница е закъсняло решение, защото миналата седмица е имало много отказали се от почивка в южната ни съседка.

 "Това, което е планирано, няма да се провали, но много от хората бяха притеснени и не се записаха. Не очаквам, че ще има нови резервации, защото повечето вече са наясно къде ще изкарат празниците. От всичко това спечелиха Македония и Сърбия”, каза Мая Андонова.

Тя посочи, че пакетите в съседните страни са много разнообразни. За пример беше даден двудневен пакет в македонски курорт, който е с включени закуски и вечери е на цена от 110 лева.