fallback

Слънчево време ни очаква и днес. Максималните температури - между 11° и 16°

В края на седмицата обаче ще застудее

19.02.2019 | 08:11 Автор: Василена Василева

Днес ще бъде предимно слънчево. На места, главно в Северна България и по Черноморието, ще има временни увеличения на облачността. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

В сутрешните часове на места там и видимостта ще бъде намалена. В източните райони ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – предимно между 11° и 16°, по Черноморието малко по-ниски.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще придобие източна компонента и ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В средата на седмицата вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. В сряда преди обяд ще има временни увеличения на облачността. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°, максималните - между 12° и 17°. 

В четвъртък облачността ще се увеличава, минималните температури ще са малко по-високи, но дневните слабо ще се понижат. В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее.

Харесайте ни във Facebook ТУК.

fallback
Още от България сутрин
fallback