България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Секретарят на ИБ на БСП: Евроизборите са изключително важни за нас

Носим промяна с "Визия за България", надяваме се на 6 места в ЕП, заяви Вяра Емилова

25.01.2019 | 09:00 Редактор: Тодор Петров
Секретарят на ИБ на БСП: Евроизборите са изключително важни за нас

Социалистите се събират утре на 49-ия си партиен конгрес. На него ще обсъдят визията и стратегията си за предстоящите избори за Европейски парламент и местна власт.

Секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Вяра Емилова посочи, че в края на март и началото на април социалистите ще подредят листата си с кандидати за членове на ЕП. По-важен за тях бил Конгресът, който ще очертае политиката на БСП за предстоящите евроизбори и местни избори през тази година.

А самата 2019 г. Емилова описа в студиото на "България сутрин" с две думи - избори и промяна.

"Хората в страната наистина имат нужда от промяна. Тази промяна я даваме ние с нашия проект "Визия за България". Корнелия Нинова е силен лидер във всяко едно направление", заяви Емилова.

Тя не очаква утрешният конгрес да бъде тежък за БСП, а напротив - да бъде силен. Евродепутатите на БСП ще направят своя отчет, а партията ще приеме своята платформа за евровота, както и проекта "Визия за България", поясни Емилова.

Пред Bulgaria ON AIR тя заяви, че още е рано да се каже дали лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще оглави листата на БСП за евроизборите.

"Изключително важни са тези избори за БСП. Политическата обстановка за ГЕРБ се е променила много. БСП ще има успех на евроизборите, което ще промени цялата политическа картина. Борим се за най-малко 5 мандата, надявам се на 6", каза още секретарят на БСП.

Вяра Емилова очаква Корнелия Нинова да не се кара на социалистите, както направи лидерът на ГЕРБ пред своите съпартийци, а да им благодари за, по думите ѝ, силната 2018 г. за партията.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК