България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хомеопатията срещу грипа: Излекуване до 10 дни, твърди медик

Този вирус не се лекува с антибиотици, тъй като те са за бактериални инфекции, посочи д-р Зорка Угринова

15.01.2019 | 08:15 Редактор: Иван Берберов
Хомеопатията срещу грипа: Излекуване до 10 дни, твърди медик

Обявена е грипна епидемия в 4 области в страната. Рязкото покачване на респираторните заболявания наложи временна училищна ваканция в засегнатите райони. 

Специалистът по обща медицина и хомеопатия д-р Зорка Угринова поясни в студиото на "България сутрин", че грипът има рязко брутално начало от иначе добро здраве. 

"В рамките на 30 минути може здравословното състояние рязко да се влоши с болки в цялото тяло, висока температура, главоболие, пориви за повръщане. При хомеопатията можем да се съобразим конкретно с оплакванията на пациентите и да използваме точните лекарства. В това лечение е много важно кого лекуваш. При децата е по-лесно, защото техният организъм е много бърз. Когато става въпрос за лекуване на по-възрастни – ефектът може да е по-бавен. От 3 до 4 дни може с хомеопатични лекарства да се улови инкубационния период на вируса. Цялостно излекуване се очаква за около 10 дни", отбеляза още тя. 

Д-р Угринова подчерта, че грипът не се лекува с антибиотици, тъй като те са насочени към бактериални инфекции. Профилактиката е ключова, ако искаме да се предпазим от вируса на грип, добави още гостът пред Bulgaria ON AIR.