България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ученици от Самоков събират средства за направата на интерактивна библиотека

Инициативата се отнася за Професионалната гимназия "Константин Фотинов"

04.12.2018 | 10:07 Редактор: Велислав Филипов
Ученици от Самоков събират средства за направата на интерактивна библиотека

Учениците от самоковската Профилирана гимназия "Константин Фотинов" са започнали събирането на средства за направата на интерактивна библиотека. Заедно с техния учител - Костадинка Христова, започват да изготвят ученическото списание "#апостроф".

По думите на учителката по български Костадинка Христова това списание е замислено като магазинно, но има и две сериозни рубрики.

"Едната рубрика се казва "Аз съм учил в "Константин Фотинов", в която учениците пишат и взимат интервюта на хора, завършили нашата гимназия. Другата рубрика е "Човекът, който си заслужава да познаваш" - тук се пише за хора, които са полезни за обществото и учениците", допълни учителката пред Bulgaria ON AIR.

Христова обясни, че за т. нар. интерактивна библиотека са нужни 25 хил. евро. В нея път е предвидено да се провеждат класни дейности по различни предмети, като се ползват модерни технологии.

Ученичките Симеона Чакалова и Симона Захариева споделиха в "България сутрин", че е важно този кабинет да стане готов преди годишнината на училището от Самоков, което ще стане на 125 години.