fallback

НФСБ били единствените, които могат да предложат човек за поста на Симеонов

Доц. Милен Михов от ВМРО каза, че това е така по силата на коалиционното споразумение

21.11.2018 | 08:32 Автор: Ивайло Николов

Днес окончателно трябва да се разбере името на новия вицепремиер, който ще застане на поста на подалия оставка Валери Симеонов. В официално предложение на премиера Бойко Борисов до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева пише, че се предлага на парламента да избере Марияна Николова за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика. Гласуването на нейната кандидатура е първа точка на пленарното заседание. Николова е бивш началник на кабинета на Валери Симеонов, по професия тя е юрист.

Заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов обясни в студиото на "България сутрин", че именно НФСБ са единствените, които са могли да излъчат кандидат за този пост по силата на коалиционното споразумение и подчерта, че се приема тази номинация. Доц. Михов подчерта, че се надява Марияна Николова да бъде по-диалогична и да вдъхва доверие.

"Мисля, че влизането на една дама в управлението на страната и в отношенията на коалиционните партньори е положително", допълни още той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се очаква да се върне в Народното събрание като депутат от групата на "Обединени патриоти", а по този въпрос заместник-председателят на ВМРО коментира, че Симеонов има качества, които да бъдат използвани в парламента, въпреки че по думите на доц. Михов бившият вицепремиер има принципи и становища, които отстоява.

"Възстановява се онова отношение, което избирателите на изборите определиха", каза още депутатът от "Обединени патриоти" в ефира на Bulgaria ON AIR по въпроса за това дали "Атака" ще останат с човек по-малко в парламента, след връщането на Валери Симеонов там.

Доц. Милен Михов коментира и последните социологически данни за доверието на гражданите в парламента, правителството и партиите.

По думите му социологията потвърждава направените грешки и сега на патриотичните формации им се налага да решават проблеми, които сами са си създали.

Гледайте видеото с целия разговор.

fallback
Още от България сутрин
fallback