България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слезе от колата и хвана влака: Омбудсманът Манолова обяви жп приемна

Благодаря на Слави Трифонов и на всички други за предложените автомобил и шофьор, но ще откажа, коментира тя

06.11.2018 | 07:53 Редактор: Велислав Филипов
Слезе от колата и хвана влака: Омбудсманът Манолова обяви жп приемна

Омбудсманът Мая Манолова организира първа приемна във влак. Точно в 6:55 часа сутринта тя тръгна с влак от София за Варна, където ще приема граждани. Хората, които искат да се срещнат с омбудсмана, за да споделят свой проблем, могат да го направят, като изберат най-удобната за тях спирка по маршрута, от която да се качат. 

Това се случва, след като преди дни стана ясно, че властта предлага от закона да отпадне правото на обществения защитник да ползва кола и шофьор от Националната служба "Охрана".

В 15:30 часа в областна администрация Варна общественият защитник ще се срещне с бивши служители на фалиралата авиокомпания "Ер Виа“ във връзка с неизплатените им с месеци заплати. 

Вчера омбудсманът Мая Манолова пътува от София за Стара Загора с автобус. Пред Bulgaria ON AIR Манолова обясни, че се надява скоро да дойде денят, в който повечето политици да ползват градския и обществен транспорт и това да не е новина за медиите.

"Управляващите взеха правото ми на кола - това може да е зло за добро. Автомобилите в моята институция си имат график, не мога да ползвам друг оттам. Хората се свързват с нас при какви ли не случаи. Ще се опитаме да стегнем колите, които имаме", каза омбудсманът.

Тя използва ефира на телевизията да се извини на гражданите, че ги занимава с проблемите си и подчерта, че поради огромния интерес от страна на медиите вече няма да ги информира кога и къде ще пътува.

"Благодаря на Слави Трифонов, че ми е предложил кола и шофьор, аз няма да приема. Благодаря на всички приятели и познати, които се отзоваха", завърши тя.

Репортерът Димитър Димитров се срещна и с хората, които специално са хванали влака за Варна, за да се срещнат с Манолова. Те споделиха, че на омбудсмана са подали сигнали за различни казуси - като несправедливия и според тях монополен Закон за горивата и други.