България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За трети път: Билярд турнир събира пари за деца в нужда

Събитието ще се проведе на 27-28 октомври в двама подлеза на НДК и из всички останали клубове практикуващи спорта в страната

26.10.2018 | 11:28 Редактор: Иван Берберов
За трети път: Билярд турнир събира пари за деца в нужда

Всички сме чували философията на реди известни спортисти, които твърдят, че загубата идва едва тогава, когато престанеш да се опитваш. Затова я има борбата и в спорта, и в живота. Тези две неща се преплитат за трети път в благотворителен турнир по билярд, който помага на деца със заболявания. 

"В България има много хора, които искат да помагат да тези в нужда. Почти не са ни отказвали известни личности. Тази година благотворителното събитие ще се проведе във всички билярд клубове в страната. Всеки който иска да помогне е добре дошъл на събитието. Но този турнир не е само за професионалисти. Всеки може да играе. Минималното дарение е 15 лева. Благодарим, че ни каните за втори път в студиото си. Благодарение на вас разбраха за нас много хора", отбеляза PR-ът на федерацията по билярд Николай Алгафари в "България сутрин". 

Събитието ще се проведе на 27-28 октомври в двата най-големи клуба в София – в подлезите на НДК. Във Facebook страницата на събитието има информация за всички останали градове в страната, в които то ще се проведе. 

"В предишните пъти помогнахме на две деца. Едното успя да се изправи от помощната количка, а на другото успешно му присадиха стволови клетки. Целим се в бъдеще да помагаме дори на повече деца в нужда. Тази година помагаме на малкия Бобо. Надяваме се нашата кампания да провокира още подобни благотворителни събития", подчерта председателят на федерацията по билярд Людмил Георгиев пред Bulgaria ON AIR.