fallback

Кафе във вафлена чашка: Депутатски изискан вкус

За закупуване на ядливите съдове, които са българско производство, са похарчени 10 000 лв.

24.09.2018 | 10:18 Автор: Иван Берберов

Как се хранят депутатите? Народните представители ги очаква изненада в началото на новата сесия на парламента. Те ще пият кафето си във вафлени чашки. Така, освен че няма да останат жадни, ще успеят и да похапнат.

От администрацията на институцията се надяват по този начин да подпомогнат българските предприемачи, тъй като патентованата чашка е родно производство. 

Бойко Борисов отпи от малката чашка в компанията на Туск и Курц, точно преди да предаде европредседателството. Лютви Местан покани на кафе протестиращи от инициативата "Правосъдие за всеки" и "Протестна мрежа", за да обсъдят съдебната реформа. Президентът Радев покани съпругата си на кафе точно в центъра на Москва, след срещата си с Медведев. 

Следвайки максимата "Първо кафето, после плановете", държавниците не пропускат да изпият сутрешното си кафе. В бюфета на парламента отдавна знаят – гладна мечка хоро не играе. Наред с депутатското кюфте, решиха да им предложат и ядлива чашка за кафе, направена от вафлени корички. 

За изтънчения вкус на депутатите са отделени 10 000 лева, с които да бъдат купени въпросните вафлени чашки. Те са създадени от българин от Пловдив, който измислил начин как да ги направи водонепропускваеми поне 40 минути.  

fallback
Още от България сутрин
fallback