България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Другата истина - бившият шеф на ФБР издаде книга с обещаните разкрития

Издателят Кремена Методиева и редакторът Йордан Цалов представиха мемоарите на Джеймс Коми

26.06.2018 | 10:19 Редактор: Тодор Петров
Другата истина - бившият шеф на ФБР издаде книга с обещаните разкрития

На българския пазар се появява книгата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, който бе уволнен от държавния глава на САЩ Доналд Тръмп. Коми разследваше евентуална руска намеса в президентските избори в Щатите.

Издателят Кремена Методиева и редакторът в Терминал 3 Йордан Цалов представиха пред Bulgaria ON AIR книгата на Коми "Безусловна вярност. Истина, лъжи и лидерство". Мемоарите на Джеймс Коми са нехудожествена литература, а след уволнението си той обеща светът да научи неговата истина.

"Той казва, че след уволнението е искал да намери начин да бъде полезен и е решил, че това е като разкаже какво представлява етичното лидерство и безусловната вярност не към един човек, а към справедливостта", посочи Кремена Методиева.

Тя добави, че Коми призовава да избираме лидерите си умно. По думите ѝ неговата цел е да ангажира младите хора с активно участие в обществения диалог.

"Той е една фигура, залята от скандали в последния момент. 10 дни преди изборите в САЩ каза, че възобновява разследването срещу Хилари Клинтън. Тръмп грешно разчете кой е Джеймс Коми. Той си мислеше, че е човек на негова страна. Джеймс Коми остава верен на своите принципи", обясни Йордан Цалов.

Книгата се появи на 17 април в Щатите, а след това бързо оглавява класациите за нехудожествена литература във Франция и Германия. У нас книгата е в книжарниците от утре, но вече може да бъде поръчана онлайн.

"Коми е изправен в ситуации, в които е между чука и наковалнята. Според него Тръмп няма морална опорна точка. Описва Тръмп като мафиотски дон", каза още Цалов в "България сутрин".