България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Протест пред военното министерство - чии армии "храни" България?

Лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов с критика към министъра на отбраната

31.05.2018 | 09:38 Редактор: Лазарина Колчагова
Протест пред военното министерство - чии армии

Пред военното министерство се събраха поддръжници на ПП "Възраждане" с недоволство по повод водените преговори за възможността да се изпълняват бойни емисии от Турция. 

Ето и позицията на лидера на движението Костадин Костадинов с остра критика към правителството пред камерите на Bulgaria ON AIR:
"Нашата армия не гарантира суверенитета на страната, за нас това е престъпление към републиката. Управляващите носят персонална отговорност за това. Вие сте единствената телевизия, която реагира на случая, останалите медии не обръщат внимание", каза той в ефира на "България сутрин".

Костадинов припомни, че след реакция на ПП "Възраждане", през 2015 година се подписва спогодба, с която България плаща на Италия за военновъздушна охрана. 

"България не храни собствената си армия, а чужди армии. Искаме оставка на министър Каракачанов, както и на правителството, то тика страната към национална катастрофа", гневи се Костадинов.

"Нашата армия трябва да има възможност да отрази масивен въздушен удар, а ние не можем дори два изтребителя да вдигнем във въздуха", допълва протестиращ активист от партията.

"Ще бъдем тук до 9:30 часа, а след това ще преценим какво ще предприемем", завърши Костадинов.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Вижте видеото!