България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Настройте се на лятна вълна, ще става все по-топло

В петък температурите ще скочат до 33-34 градуса, посочи синоптикът Симеон Матев

30.05.2018 | 07:44 Редактор: Тодор Петров
Настройте се на лятна вълна, ще става все по-топло

Настроили сме се на лятна вълна, така ще бъде и през днешния ден. В Централна и Източна България ще има разкъсана облачност. Повече ще бъдат слънчевите лъчи над Западна България. Валежи няма да има, а облачността ще бъда разкъсана.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев в сутрешния блок на телевизията. Според прогнозата му в Сандански се очаква живакът да прескочи 30 градуса.

"Ще духа вятър от североизток, който ще е малко по-силен в източната половина на страната. Повече ще бъдат облаците по морето преди обед. Намираме се в период от годината, в който слънцето е най-силно, защото е доста високо. Не подценявайте силата на слънчевите лъчи през тези дни", каза още Симеон Матев.

Синоптикът посочи в "България сутрин", че към Балканите се пренасят топли въздушни маси от юг, затова се очаква петък да бъде един от най-топлите дни - с температури до 33-34 градуса.

Утре облачността отново ще бъде разкъсана, а температурите бавно ще се покачват. В събота и неделя те ще се понижат с 2-3 градуса, но ще останат по-високи от обичайното. Условия за превалявания ще има само в Западна България и то над планините, стана ясно още от прогнозата на синоптика.