България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Деветка на матурата за Антонина! Вапцаров като чалга еротика!?

Певицата в спор с журналиста Иван Тренев за авторското право и моралните ценности

29.05.2018 | 10:20 Редактор: Тодор Петров
Деветка на матурата за Антонина! Вапцаров като чалга еротика!?

Много обичам Вапцаров и щях да изкарам деветка, ако бях на матурата. Това обяви попфолк певицата Антонина, която навръх 24 май събра в новата си песен попфолк ритми и стихове на Никола Вапцаров. Изпълнителката поздрави с песента министъра на образованието.

"Всичко е нарочно и целенасочено. Това е един своеобразен начин да накарам хората, които случаш попфолк да чуят стиховете на Вапцаров. Тъжното е, че много малко от тях се досетиха , че това е Вапцаров", каза певицата в "България сутрин".

"Чувала ли сте за авторско право? Знаете ли кои са наследниците на Вапцаров? Знаете ли, че авторското право го държи Министерството на културата? Не сте месия, която да съди министъра на културата и образованието", нападна словесно певицата журналистът Иван Тренев, който е сезирал прокуратата и иска забрана за излъчването на видеото. 

Антонина обаче е категорична, че няма да свали клипа и няма да се извини за песента. Тя посочи, че пародира обществени проблеми със своето творчество.

"Никой не ви пречи да снимате порнографски клипове. Осъзнавате ли, че продавате тялото си? Аз съм учител и моите ученици ме посрещнаха с това видео", настоя Тренев пред Bulgaria ON AIR.

"Не съм съгласна, че продавам тялото си. Тук има еротика, има закачка нарочно. Имам вкус и честолюбие. Исках да кажа, че не всичко в попфолка е чалга. Нарочно съм използвала това прекрасно стихотворение. Давам прекрасен пример на младежта", отговори му певицата.

Не пропускайте видеото с цялата дискусия!

1
0 rate up comment rate down comment 0
DEATH TO PUTIN
преди 4 години