България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Златното перо на рока у нас Александър Петров издава стихосбирка

Чувствам се наистина удовлетворен, когато стихотворенията ми се превръщат в песни, отбеляза авторът

14.05.2018 | 11:09 Редактор: Велислав Филипов
Златното перо на рока у нас Александър Петров издава стихосбирка

Книгата "Бъди какъвто си" събира някои от най-известните поп и рок парчета в българската история. Златното перо на рок музиката в България и автор на всички 55 стихотворения в книгата е Александър Петров. Това е неговата първа стихосбирка, в която са събрани близо 40 години труд.

"Освен да пиша текстове, друго не съм правил през живота си. Чувствам се наистина удовлетворен, когато стихотворенията ми се превръщат в песни. Казах си, че вече е време да събера всичко в писмено слово", отбеляза авторът в "България сутрин".

Според него днешната музика е много по-различна от тази преди няколко десетилетия и именно заради това отказва на безброй изпълнители да пише текстовете за песните им.

"Преди първо се пишеше текстът, а по него музиката. Сега е точно обратното. Дават ти демо запис и ти се мъчиш в рамките на ограниченията да напишеш послание", уточни Петров пред Bulgaria ON AIR.

Представянето на книгата е тази вечер (14 май) в Sofia Live Club от 20 часа. На събитието известни поп и рок банди ще изпълнят най-популярните си парчета.