България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Обрат с фактите по убийството в Пловдив... Изясняване на истината, обясни юрист

Много пъти по канала "Връзки с медиите" и журналистите изтича информация, която после се оказва не цялата истина, посочи Явор Нотев

07.03.2018 | 09:20 Редактор: Жанета Нейкова
Обрат с фактите по убийството в Пловдив... Изясняване на истината, обясни юрист

Информацията, тиражирана в медиите по случая с убийството в Пловдив, се обърна на 180 градуса.

"Няма нищо изненадващо в обрата, както наричаме изясняването на някои факти, които са вече истина", бе мнението на юриста и зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев в "България сутрин".

И продължи: "От една страна застават магистратите, правораздавателните органи, а от другата - медиите, които продължават да търсят информация за убийството, което правят в интерес на зрителите".

Гостът на Bulgaria ON AIR бе категоричен, че фактите, станали обществено достояние по случая, не е правилно да изтичат в пространството.

"Има санкции за този, който ги разпространява", подчерта Нотев.

Той обясни още, че много пъти по канала - отговорник "Връзки с медиите" и журналистите, минава информация, която впоследствие се оказва, че не е цялата истина.

През вчерашния ден съдът пусна от ареста лекаря, задържан и обвинен за убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха с мярка "подписка".

Д-р Иван Димитров излезе от следствения арест със сълзи на очите и заяви, че "ако не е стрелял, той щял да бъде на мястото на убития Джевизов".