България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Облачно и дъждовно ще бъде времето днес, уикендът ще ни донесе сняг

Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, максималните между 1° и 6°

22.02.2018 | 07:35 Редактор: Василена Василева
Облачно и дъждовно ще бъде времето днес, уикендът ще ни донесе сняг

Днес валежите в страната ще са доста по-настойчиви. В Южна България дъжд валя през цялата нощ. Той ще обхване и Северна България, а по високите планински райони се очаква и сняг. Това посочи в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, максималните между 1° и 6°, в югозападните райони до 10-11°. 

В петък и събота ще преобладава облачно време, почти без валежи. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, и ще отслабне. Температурите ще останат без съществена промяна – минималните между минус 1° и 4°, максималните – предимно между 2° и 7°.

"През нощта срещу неделя отново ще започнат валежи, а в неделя и ще се усилят. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили до умерен и с него ще нахлува студен въздух. Дъждът в повечето райони ще премине в сняг, повече като количество ще са валежите в Западна България", прогнозира още Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.