България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фурор за "Посоки" и у нас! Киното не е солов проект, подчерта Командарев

Режисьорът и екипът му работят върху следващия филм - "Патрулки", за който на помощ идват полицаите

02.02.2018 | 10:38 Редактор: Жанета Нейкова
Фурор за

След повече от 15 награди на международни фестивали филмът "Посоки" се устреми и към върховете на родния боксофис.

Седмица след официалната премиера в София, лентата достигна до второ място у нас и доказа, че един фестивален филм може успешно да се превърне и в любим за зрителите.

Въпреки че дирижира целия процес, режисьорът Стефан Командарев е категоричен: "Киното не е солов проект!"

"Радвам се на всички положителни коментари, но аз имам здравословното правило да не се взимам много насериозно. В момента мислим и работим повече върху следващия филм, защото целта е да направим стъпка по-нагоре и по-напред", обясни в "България сутрин" Командарев.

За "Посоки" гостът на Bulgaria ON AIR отбеляза, че той е вдъхновен от реални събития, показва българската действителност. Командарев е щастлив, че има голяма публика за такъв тип кино.

"Сценарият беше четен от таксиметрови шофьори постоянно, обсъждахме варианти с тях. По време на самите снимки те много ни помагаха", разказа режисьорът.

Следващият проект "Патрулки" има своя почти завършен сценарий. В него се стъпва на подобна база както в "Посоки" - този път обаче на помощ идват полицаите, сподели Командарев.

"Новият сценарий е още по-добър от този на "Посоки". В него има много повече хумор и абсурдни ситуации", издаде режисьорът.