България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Трубадурска музика" излиза на концерт в София

Репертоарът е огромен и нямаме търпение, подчерта акордеонистът Исус Ангелов

25.01.2018 | 10:48 Редактор: Иван Берберов

На 30 януари предстои концерт с тема "Трубадурска музика" в столицата. Виртуози на различни музикална инструменти ще забавляват публиката, като начело излизат акордеонистът Исус Ангелов и пианистът Ачо Маналов.

"На концерта са поканени цигуларят Венци Такев, Ваня Костова, Боян Михайлов, Янка Рупкина, Недялко Йорданов и още. Ще има поезия, музика много смях и шоу. Концертът се очаква да бъде прекрасен", сподели Исус в студиото на "България сутрин". 

Трубадурите обикновено са свързани с пътуване. Гостите в студиото обявиха, че групата им планира турне из страната. Най-топло е усещането когато свиряим на улицата, тъй като контактът с хората е непосредствен, обясни Маналов пред Bulgaria ON AIR. 

"Репертоарът е огромен. Имаме както фолклорна музика, така и френски шансони и руски песни. Очакваме събитието с огромно нетърпение", допълни Ангелов. 

Музикантите изсвириха специален поздрав за продуцента на "България сутрин" Благой Цицелков, като му благодариха, че приветства музиката в ефира на телевизията.